2010 m. gruodžio 7 d., antradienis

Jurgio Gimberio Papashos testamentas

 Papashos testamentas : [humoreskos] / Jurgis Gimberis. - Kaunas : Jotema, [2008]. - 157, [2] p.

"Kuo skiriasi partijos? Atsakymą galima rasti vaikystėje, kai žaizdavom „policininkus ir vagis” arba „rusus ir vokiečius” Šančiuose po karo. Vieni policininkai - kiti vagys, paskui  keisdavomės, jei kam nusibosdavo."

"Politikuodami visi žino, kaip nereikia daryti, bet beveik niekas nežino, ką daryti reikia. Vieni žiūri į Tėvynę kaip į „istorijos objektą ir istorinį subjektą”, kiti - kaip į melžiamą karvę. Pastatyk save į jų vietą ir nepajusi, kaip imsi žįsti ir pasakoti istorijas."

"Gyvenimas pats savaime nėra nei nelaimė, nei katastrofa. Tik žiūrėdamas per kasdienybės džiungles šito nematai."

"Smegenys ir siela gali apdulkėti. Nors  ir atrodo, kad nėra pro kur."


"Kelionė gali suteikti malonumą keliaujančiam. Nelėk į Rojų paknopstom."

"Likimas yra tai, kas įvyko, o ne tai, kas įvyks."

"Galimybių yra „n”. Rodos, apsvarstei viską, kas įmanomą, o atsitinka kažkas nenumatyta. Vadinasi, iš tikrųjų galimybių yra „n+1″."

"Neprašyk, kad Dievas išvaduotų tave nuo rūpesčių - Jis gali per daug teisingai ir tiesiogiai tavo prašymą suprasti."

"Jei kartais atrodo, kad dar galima gyventi, tai taip ir yra."

"Tu žinai, kodėl man nepatinka drambliai - sako viena musė kitai musei. Todėl, kad jie nemoka lubomis vaikščioti…Kartais, vertindamas save ir pasaulį, esi panašus į tą musę."

"Kai labai gaila savęs palieka, gali galvoti, kad gyvenimas - nelaimingas atsitikimas. Bet tai tik interpretacijų reikalas. Prisimink Prutkovą: „jeigu nori būti laimingas, tai ir būk!”."

"Kad surinktų vieną arbatinį šaukštelį medaus, bitė turi aplankyti 4 tūkstančius žiedų! Jei ji tai žinotų, gal net nepradėtų rinkti. Matai, kaip gerai, kad bitė ne žmogus. Per didelis žinojimas dažnai mus sulaiko nuo gerų darbų."

"Draugas - tai žmogus, kuriam besąlygiškai leidi gyvent. Nesvarbu jo ydos, skolos, ausų forma ir t.t. Žinoma, ir gerųjų savybių nepaisant."

"Aš savo žodžių neatsisakau - kas pasakyta, tas galioja. Tik gali būti, kas ne taip mane supratot…"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą