2012 m. gegužės 14 d., pirmadienis

Angelo žaidimas

Angelo žaidimas : romanas / Carlos Ruiz Zafón. - Vilnius : Tyto alba, 2011. - 556, [1] p.

"Galima gimti turint didesnių ar mažesnių sugebėjimų, bet niekas netampa sportininku vien todėl, kad gimė aukštas, stiprus ir greitas. Sportininku ar menininku žmogų padaro darbas, pašaukimas ir įgūdžiai. Protas, su kuriuo gimstame, - tik ginkluotė. Norėdami su juo ką nors nuveikti, turime savo smegenis paversti taikliu ginklu. Jeigu nori ką nors pasiekti, pirmiausia turi turėti ambicijų, paskui talentą, žinių ir galiausiai šansą."

"Tikėjimas – instinktyvus atsakymas į egzistencijos reiškinius, kurių negalima paaiškinti kitaip, - ar tai būtų dvasinė tuštuma, kurią jaučiame pasaulyje, mirties neišvengiamybė, daiktų kilmės paslaptis, mūsų pačių gyvenimo prasmė ar prasmės nebuvimas. Tai esminiai, ypač paprasti dalykai, bet mūsų ribotumas trukdo atsakyti į šiuos klausimus nedviprasmiškai, todėl norėdami apsiginti mes pateikiame emocinius atsakymus. Tai gryniausia biologija."

"…kad pažinti rašytoją iš tikrųjų galima iš jo paliktų pėdsakų, nes žmogus, kurį mes matome, - tik tuščias personažas, ir tiesa visada slypi išmonėje."

"Prisimenu, senasis knygų pardavėjas visada man sakydavo, kad knygos turi sielą, sielą to žmogaus, kuris jas parašė, ir tų, kurie jas skaitė ir kartu su jomis svajojo."

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą