2012 m. kovo 18 d., sekmadienis

Jurgis Gimberis. …yra papildomų sąlygų…

…yra papildomų sąlygų… : skaitiniai / Jurgis Gimberis. - Kaunas : Jotema, [2011]. - 125, [3] p. 

"Kitą kartą ir norėtum būti geras, bet gyvenimas daro savo…"

"Nelipk ant grėblio. Nebent antrą kartą, kai jau aišku, kuo baigsis…"

"Tie, su kuriais nori ilgai ir laimingai gyventi, gali kitaip tai įsivaizduoti. Apskritai – kiti yra kiti."



"Supranti, kaip čia yra…Vyrai tariasi „išsprendę“ pasaulį – žino, kas yra kas ir kodėl, ir taip toliau. O moterys tuo nesirūpina, jos pačios – pasaulis. Tuo neabejotinai už mus pranašesnės."

"Aš sąžinę turiu, bet taupau…"

"Televizoriaus ekranas gali būti ne tik visiškai plokščias, bet ir visiškai bukas. Žiūrovas irgi…"

"Kartais pasižiūri kitu kampu į tą patį veidą ir pamatai jame ydą. Kažkokią bjaurastį, nesimpatišką bruožą, netobulumą. Dažnai – valgant, juokiantis, užsigalvojus. Kartais tai iš esmės tau simpatiško žmogaus veidas. Kartais ir artimo ar net draugo. Tai nuliūdina. Kartais tokį momentą užfiksuoja fotoaparatas. Kartais tokioj fotografijoj tu pats…"

"Mes taip įsisiautėjam kritikuodami tikrovę, jog užmirštam, kad galbūt yra dar ir „gyvenimas“ kaip savaiminė vertybė. Jei įgerčiau bent pusę stiklinės dvasingo gėrimo, gal ir galėčiau paaiškinti, kad mes praleidžiam kažką svarbaus, kažką savo ir nepasikartojančio, kažką švento, kas nepriklauso nuo valdžios, žmonos ir oro. Dabar tegaliu pasakyti „kažką“ … kartoju – GERAI GYVENTI TURI PATS."

"Yra toks duonmedis. Tai yra ir politikų, kurie mano, kad duona auga ant medžių. Tiek to, iš esmės tai ne klaida. Bet jei žmogus įsitikinęs, kad pinigai atsiranda iš mokesčių, jis yra pavojingas visuomenei – tokio į parlamentą nerink. Pinigai atsiranda iš darbo ir apyvartos."

"Jei kas paklaus, kaip gyveni, atsakyk „gerai“ arba „labai gerai“. Tai priklauso nuo to, kaip gyveni…
Ne dažnai, o retkarčiais. Jei mokėtum tiesiog būti. Kaip kūdikis lopšyje, kaip arklys pievoje, kaip žolė, kalnas, akmuo…"

"Kai žmogui trūksta, jis mano, kad pinigų."

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą